fbpx

Όταν μια single mum ερωτεύεται

| 27 Φεβρουαρίου 2015
ADVERTISEMENT

Της Χαράς Ντάτση

Να ‘σαι λοιπόν. Μια από εκείνες τις γυναίκες που θεωρούνται αστικός μύθος. Που όλοι έχουμε ακούσει για ‘σένα, αλλά δεν ξέρουμε αν όντως υπάρχεις.


ADVERTISEMENT

Είσαι εκείνη που μετά το διαζύγιό της και αφού πέρασε όλες τις σκοπέλους, τις δυσκολίες, την κατάθλιψη, τις διαμάχες, τις εντάσεις, τους συναισθηματικούς εκβιασμούς και τις εχθροπραξίες που συνήθως το συνοδεύουν, βρήκες εκείνον τον άνδρα που αξίζει τον κόπο να μπει στη ζωή εσένα και των παιδιών σου πιο δυναμικά. Τον άνδρα που δεν σου είπε μετά το πρώτο ή το δεύτερο ραντεβού την κλασσική ατάκα-κόλαφο, «με προβληματίζει, όμως, που έχεις παιδιά», αναγκάζοντάς σε να κάνεις αυτό που σιχαίνεσαι περισσότερο. Να αντιγράψεις ατάκα από ταινία του Παπακαλιάτη και να απαντήσεις, «και ‘μένα με προβληματίζει που είσαι λίγο μαλάκας».

Γνώρισες, λοιπόν, εκείνον τον υπέροχο άνδρα και ερωτευτήκατε παράφορα, αφού μπόρεσε να σε δει ως την ξεχωριστή γυναίκα που είσαι και όχι ως κατάσταση «η χωρισμένη με τα παιδιά». Βγήκατε, ξαναβγήκατε, φλερτάρατε, διασκεδάσατε ως τα ξημερώματα. Κάνατε σούπερ σεξ, ξανακάνατε σούπερ σεξ -για την ακρίβεια κοντέψατε να το αναγάγετε σε Ολυμπιακό άθλημα- πήγατε ημερήσια εκδρομή, φύγατε διήμερο. Οργανώσατε τριήμερο που όμως ακυρώθηκε, γιατί αρρώστησε το μικρό σου και δεν σου έκανε καρδιά να το αφήσεις άρρωστο και να φύγεις κι εκείνος το θεώρησε απολύτως φυσικό, οργανώνοντας αμέσως το επόμενο τριήμερο για να μη στεναχωρηθείς.

Περάσατε ώρες ατέλειωτες στο τηλέφωνο μιλώντας για όλα και τίποτα ως τα ξημερώματα. Έστειλε εκείνος πρώτος το μήνυμα της συμφιλίωσης για να σου εξηγήσει τι συνέβη τότε που παρεξηγήθηκες και τσαντίστηκες από την συμπεριφορά του. Ήπιατε αμέτρητα καφεδάκια τα πρωινά πριν τη δουλειά και κάνατε μικρά σκασιαρχεία από τις δουλειές σας για να συναντηθείτε για φαγητό. Έκλαψες στην αγκαλιά του όταν αρρώστησε η μητέρα σου και ξενύχτησες δίπλα του στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκε στο 5×5 και έκανε επέμβαση στο μηνίσκο.


ADVERTISEMENT

Μετά από όλα αυτά κι ακόμα παραπάνω, σου ζήτησε να γνωρίσει τα παιδιά σου. Ήταν κάτι που το περίμενες. Συχνά σε ρωτούσε γι’ αυτά με πραγματικό ενδιαφέρον. Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά, σα να ήθελε να του προτείνεις εσύ να τα γνωρίσει. Όμως, εσύ δίσταζες. Σε καταλαβαίνω απολύτως. Με τον εαυτό σου μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Ξέρεις να προστατεύεσαι. Ακόμη κι αν πληγωθείς, ξέρεις ότι θα γιάνεις. Όμως, τα παιδιά σου έχουν «φάει» ήδη μια απόρριψη από το διαζύγιο κι εσύ παλεύεις με παιδοψυχολόγους και δασκάλους να το ξεπεράσουν. Τι θα γίνει αν δεθούν με έναν καινούριο άνθρωπο και μετά φύγει κι αυτός; Γιατί να τα βάλεις σε αυτή τη διαδικασία; Τώρα, όμως, που εκείνος στο ζήτησε, έχεις δυο δρόμους.

Ή να του αρνηθείς λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη ή να αξιολογήσεις την γνωριμία σας ως αρκετά σοβαρή και στέρεα και να τολμήσεις. Σε κάθε περίπτωση οφείλεις να το συζητήσεις μαζί του. Να του μιλήσεις την γλώσσα της αλήθειας σου. Να του εξηγήσεις τι σημαίνει για τα παιδιά ένα διαζύγιο, πόσο κλονίζονται και πώς νιώθουν. Επίσης, χρειάζεται να του τονίσεις ότι τα παιδιά αναζητούν ένα ανδρικό πρότυπο και είναι εξαιρετικά πιθανό να το βρουν σε εκείνον αν μπει στη ζωή τους. Είναι εκείνος έτοιμος για αυτό; Ακόμη, θα πρέπει να του μιλήσεις για τα συναισθήματα που θα τον κάνουν τα παιδιά σου να νιώσει. Αυτά κυμαίνονται από την απέραντη αγάπη, ως την απόγνωση.

Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να αγαπούν πολύ τον άνθρωπο που μπαίνει με σταθερότητα και σιγουριά στη ζωή τους. Του απλώνουν το χέρι και κάνουν συμμαχία. Μικρές συνωμοσίες. Τον κοιτούν με θαυμασμό που ήταν αρκετά τολμηρός ώστε να πάρει αυτή τη θέση δίπλα στη μαμά τους. Καμιά φορά τον τεστάρουν κάνοντάς του τη ζωή δύσκολη. Πρέπει να δουν κι εκείνα αν αξίζει να ναι με τη μαμά τους. Είναι έτοιμος για αυτό; Μην τον αφήσεις να σου απαντήσει αμέσως. Άσ’ τον να το σκεφτεί. Αν επιμείνει στην απόφασή του να τα γνωρίσει τότε πρέπει να καταστρώσεις προσεκτικά τις συνθήκες συνάντησης. Μιλάμε για επιχείρηση, όχι αστεία.

Καταρχάς, άσε τα παιδιά να σηκώνουν το τηλέφωνο όταν σε καλεί. Σίγουρα μετά θα σε ρωτήσουν ποιος ήταν. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να αναφέρεις το όνομά του και ότι είναι ένας καλός σου φίλος. Τίποτα άλλο. Λίγες μέρες μετά μπορείς να αναφέρεις πόσο σε βοήθησε στην εφορία εκείνος και πόσο καλός άνθρωπος είναι. Χωρίς να επεκταθείς πολύ. Μην ξεχνάς, τώρα απλώς ρίχνεις τον σπόρο. Τα υπόλοιπα θα γίνουν από μόνα τους.

Όταν κυλήσει ένα μικρό διάστημα και τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα της ύπαρξης αυτού το άνδρα στη ζωή σας, τότε είναι η ώρα να τους τον συστήσεις. Το πιο απλό σενάριο λέει βόλτα στο πάρκο «που θα έρθει και ο φίλος μας για να πιούμε καφέ». Αυτό εξαρτάται και από τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης. Αν, ας πούμε, ο φίλος σας παίζει μπάλα κι έχετε αγόρια μπορείτε να συναντηθούν για ποδόσφαιρο ή όποια άλλη δραστηριότητα αντίστοιχα. ΄Η μια βόλτα σε ένα ζωολογικό κήπο που εκείνος θα τα κακομάθει τρελά. Προτείνω οι δυο σας να μην έχετε σωματική επαφή μπροστά τους πέραν του σταυρωτού φιλιού στα μάγουλα όταν συναντηθείτε και όταν αποχωριστείτε. Τα παιδιά δεν είναι ακόμη έτοιμα για αυτό.

Εφόσον όλα πάνε καλά, τότε μπορείς να τον φέρνεις σε όλο και μεγαλύτερη επαφή μαζί τους, καλώντας τον σπίτι για φαγητό κάποιες μέρες και βολτίτσες σε μέρη που απολαμβάνουν τα παιδιά. Ο χρόνος θα κάνει τα υπόλοιπα. Και κάτι ακόμα που ίσως ανατρέψει όλα όσα έχω αναφέρει στο άρθρο. Αν ο άνδρας που έχεις ερωτευτεί έχει αγάπη μέσα του, αγνή, καθαρή αγάπη, τότε δε χρειάζεται κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία. Η αγάπη πάντα βρίσκει το δρόμο της.

Πηγή: http://www.pillowfights.gr/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ