fbpx

Δύο γυναίκες παραδίδουν μαθήματα μονογονεϊκής ζωής

| 11 Αυγούστου 2014
ADVERTISEMENT

Επειδή κι εσύ που μας διαβάζεις τώρα μπορεί να πιστεύεις πως η ζωή σου πάει τελείωσε και δεν υπάρχει ελπίδα και δεν πρόκειται να ξανασταθείς στα πόδια σου, αποφασίσαμε να σε πείσουμε για το αντίθετο και να σου συστήσουμε δύο γυναίκες μονογονείς που το αποδεικνύουν. Είναι η Gerri Bird, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, διαζευγμένη μητέρα αλλά και νέα δήμαρχος του Cambridge στην Αγγλία και η Berivan Elif Kilic, μητέρα δύο παιδιών, η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης της στο Κουρδιστάν αλλά και η πρώτη που πήρε διαζύγιο στη περιοχή της.

Gerri Bird
Παιδί ανύπαντρης μητέρας που εγκαταλείφθηκε όταν ήταν μωρό και μεγάλωσε στα ιδρύματα, χώρισε από έναν βίαιο σύζυγο και παρά τις δυσκολίες της ζωής αλλά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας, σήμερα είναι μαμά, γιαγιά, προγιαγιά αλλά και η νέα δήμαρχος του Cambridge.

 photo 01417440_zps3cd9936a.jpg
Η Gerri Bird γεννήθηκε από μια 18χρονη που έμεινε έγκυος εκτός γάμου η οποία την έδωσε σε ίδρυμα γιατί η οικογένειά της τη θεωρούσε “ντροπή”. Όταν ήταν 10 μηνών η Gerri διεγνώστηκε με πολιομυελίτιδα και οι καλόγριες του ιδρύματος θεώρησαν σωστό να ενημερώσουν την οικογένεια αλλά η γιαγιά της, είπε στις καλόγριες πως δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί της. Η Gerri πέρασε πολλά χρόνια από τη ζωή της στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγες μνήμες έχει από εκείνη τη περίοδο. Σε ηλικία 7 ετών βγήκε από το νοσοκομείο με τη πολιομυελίτιδα να της έχει αφήσει ένα είδος αναπηρίας ενώ οι αρχές εντόπισαν τη μητέρα της η οποία ήταν πλέον παντρεμένη και είχε δύο γιους. Αμέσως την έστειλαν να μείνει μαζί τους αλλά η συγκατοίκηση δεν πήγε καλά διότι όπως λέει και η ίδια “Η ίδια μου η μητέρα δεν με γνώριζε, ούτε καν ο πατριός μου. Πώς θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε ενώ εγώ ήμουν ήδη 7 ετών;”. Έτσι η μικρή, στάλθηκε σε άλλο ίδρυμα. Στα 12 της χρόνια, της επέτρεψαν να παρακολουθήσει μαθήματα σε “κανονικό” σχολείο, καθώς εκείνη την εποχή τα παιδιά που έπασχαν από κάποια μορφή αναπηρίας, θεωρούνταν ότι δεν ήταν σε θέση να πηγαίνουν σχολείο όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά.


ADVERTISEMENT

Όταν η Gerri έγινε 16, παντρεύτηκε έναν άντρα εξαιρετικά βίαιο με τον οποίο απέκτησε δυο κόρες και που χώρισε μετά από 10 χρόνια γάμου. Λίγο αργότερα, έκανε μαθήματα και ξεκίνησε να δουλεύει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Στα 25 της, άρχισε να χάνει την ισορροπία της και λόγω της κατάστασης της υγείας της, κρίθηκε καταλληλότερο να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι ώστε να μην επιβαρύνει το πόδι της αλλά και τη σπονδυλική της στήλη. Έπαθε κατάθλιψη αλλά 6 μήνες μετά είπε στον εαυτό της “Όχι δεν θα το βάλεις κάτω, θα το ξεπεράσεις” και όχι μόνο το ξεπέρασε αλλά διέπρεψε!

Παρά το γεγονός ότι πρίν από 2 χρόνια κόντεψε να πεθάνει από πνευμονία και παρά τα σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. αναμίχθηκε με τα κοινά του τόπου της, πραγματοποιώντας δημοψηφίσματα υπέρ των αναπήρων με μεγάλη επιτυχία. Σήμερα η 59χρονη Gerri δεν είναι μόνο γιαγιά και προγιαγιά αλλά και η νέα δήμαρχος του Cambridge!

Berivan Elif Kilic 
Η πρώτη δήμαρχος της πόλης της στο Κουρδιστάν αλλά και η πρώτη στη περιοχή της που πήρε διαζύγιο
 photo kilif_zps79863790.png
Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια οι Κούρδοι της Τουρκίας διεκδικούν το δικό τους κράτος και αυτή η διεκδίκηση έχει γίνει μήλον της έριδος και αιτία πολέμων. Η Τουρκία, σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τη κατάσταση και να λύσει το πρόβλημα, προχώρησε σε ένα δραστικό πείραμα, ορίζοντας Κούρδους δημάρχους και των δύο φύλων, που κυβερνούν πόλεις και χωριά της Ανατολικής Τουρκίας. Με τον τρόπο αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο δυναμικές γυναίκες και μάλιστα σε περιοχές που κάποτε υπήρξαν συντηρητικές. Μία από αυτές τις γυναίκες δημάρχους είναι και η Berivan Elif Kilic που μεταξύ άλλων υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σήμερα από τη θέση που βρίσκεται, ενθαρρύνει όλο και περισσότερες γυναίκες-θύματα κακοποίησης, να μιλήσουν και να σωθούν. Η Berivan Elif Kilic, δεν είναι μόνο η πρώτη γυναίκα δήμαρχος αλλά και η πρώτη στη περιοχή της που πήρε διαζύγιο, σπάζοντας έτσι το κατεστημένο που μέχρι πρότινος, απαγόρευε στη γυναίκα (και σε κάποια κράτη ακόμα απαγορεύει) το δικαίωμα λύσης του γάμου.


ADVERTISEMENT

Πηγές: http://www.bbc.co.uk/ και http://www.cambridge-news.co.uk/

*Ευχαριστούμε τον  πιστό και απίστευτα βοηθητικό Γιάννη, φίλο της σελίδας μας, για την ενημέρωση και την πάντοτε αισιόδοξη ματιά του!


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ