fbpx

Ταμπέλες και νέοι ρόλοι

| 2 Οκτωβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Όταν το έτερον ήμισυ «αναχωρεί» εις τόπον χλοερό, τότε αυτόματα παίρνεις δυο ιδιότητες και ταμπελίτσες : γίνεσαι αυτόματα χήρα και μονογονέας. Αυτή η αλλαγή γίνεται τόσο γρήγορα και στη δική μου περίπτωση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου . Τη μία είσαι παντρεμένη και μάνα και την επόμενη στιγμή είσαι χήρα, μονογονέας, μόνη.

Εμένα δεν μου πήρε και πολύ χρόνο για να καταλάβω και να νιώσω στο πετσί μου το ότι είμαι μόνη. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να ασχοληθώ και να αντιμετωπίσω τα πάντα, την κηδεία, το παιδί, τους γύρω, την μοναξιά. Εκείνο που άργησε λίγο ήταν η έννοια της χηρείας. Το χήρα-ος είναι συνυφασμένο με τον θάνατο κάτι που δεν μπορούσα και δεν ήθελα να σκέφτομαι .


ADVERTISEMENT

Αλλά τι σημαίνουν αυτές οι ταμπέλες;

Είσαι μόνη αλλά ήσουν παντρεμένη και είσαι και μητέρα  οπότε δεν ταιριάζεις και πολύ στις παρέες των ελεύθερων. Άλλοι ρυθμοί άλλα ωράρια . Αλλά ούτε και με τους παντρεμένους ταιριάζεις ιδιαίτερα γιατί από την μια είσαι γι’ αυτούς ελεύθερη και από την άλλη έχεις άλλη μορφή οικογένειας πολύ διαφορετική από την κλασική .Είσαι μονογονέας.

Είσαι στο δρόμο και είσαι απλός γονέας. Μπαίνεις στο σπίτι και ξαφνικά γίνεσαι μονογονέας, μόνος.


ADVERTISEMENT

Και αρχίζεις και καταλαβαίνεις την μοναχικότητα του γονέα κάτι βράδια δύσκολα που το μικρό έχει τα νεύρα του και δεν ησυχάζει ή δεν κοιμάται ή είναι άρρωστο ή είναι τόσα τα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Αλλά είσαι μόνος. Δεν υπάρχει κανένας για να το συζητήσεις, να σε βοηθήσει, να σε σφίξει στην αγκαλιά του , να μαλώσεις, να υπάρχει λίγη φασαρία στο σπίτι . Τίποτα, κανείς, εσύ , η μονογονεϊκότητα ,η χηρεία και η μοναξιά . Τα έχεις όλα μαζί πακετάκι.

Ταμπέλες που σου καθορίζουν την ζωή και στην κάνουν πιο δύσκολη, πιο πολύπλοκη.

Και όταν έρθει και η ώρα να προχωρήσεις τη ζωή σου είσαι πάλι η χήρα –πολλές φορές  εξώλης και προώλης  – που δεν τιμά την μνήμη του πεθαμένου , που δεν σκέφτεται ότι έχει ένα παιδί .

Μια και μόνη λέξη που σε ακολουθεί και καθορίζει το υπόλοιπο της ζωής σου. Μια λέξη όμως που σε κάνει να φοβάσαι και για τις επόμενες επιλογές σου. Γιατί πλέον δεν έχεις περιθώριο λάθους  ακόμα και αν η  τροπή που πήρε η ζωή σου, δεν ήταν επιλογή σου!

Ετικέτες

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ