fbpx

Τα «λάθη» που κάνουμε στη ζωή πρέπει να είναι δικά μας!

| 19 Νοεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Η ιστορία της Μαριαλένας που φιλοξενήσαμε τη προηγούμενη εβδομάδα για τους γονείς του συντρόφου της που δεν την ήθελαν επειδή είναι διαζευγμένη με παιδιά, είχε τεράστια απήχηση και ήταν εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι-δυστυχώς-ταυτίστηκαν ή ακόμη ταυτίζονται μαζί της. Ταυτισμένη κι εγώ από παλιότερη σχέση, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας και μια δική μου εμπειρία όταν ήμουν ακόμα «ελεύθερη» και που δείχνει πόσο κακό κάνουν ορισμένοι γονείς,  στα ίδια τους τα παιδιά.

Κάποτε που λέτε, πολύ παλιά, είχα μια μακροχρόνια σχέση που πήγαινε για γάμο. Ο τότε φίλος μου, με αγαπούσε πάρα πολύ και με είχε κυριολεκτικά σαν Βασίλισσα. Κι εγώ τον αγαπούσα αλλά στη πορεία συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν ερωτευμένη μαζί του ή τουλάχιστον δεν με άφηναν να το χαρώ. Ίσως επειδή είχα ξενερώσει από τη στάση των γονιών του απέναντί μου, ίσως γιατί δεν ήθελα να κάνω οικογένεια πληρώνοντας το ακριβό τίμημα να γίνονται κάθε μέρα  τα νεύρα μου σμπαράλια από τα μελλοντικά πεθερικά μου, μετά από 4 χρόνια σχέσης και εκατομμύρια προσβολές για την οικονομική μου κατάσταση, το οικογενειακό μου περιβάλλον και την ηθική μου, αποφάσισα να φύγω. Πάλι καλά να λέει, γιατί αν ήταν άλλος στη θέση μου όχι 4 χρόνια, ούτε 4 μέρες δεν θα καθόταν με τους γονείς που είχε…


ADVERTISEMENT

Ήμουν μόλις 17 χρονών όταν τον γνώρισα και τότε είχα ξεκινήσει να σπουδάζω. Με πήγε πρώτη φορά στο σπίτι του να με γνωρίσουν οι δικοί του. Δεν είπα κάτι κακό, δεν τους φέρθηκα άσχημα, δεν τους μίλησα με αγένεια, δεν τους πείραξα. Λίγο καιρό αργότερα, άρχισαν να τον «τρώνε». «Είναι μικρή θα βρεί άλλον και θα σ’ αφήσει» «Αυτή η κοπέλα είναι για καριέρα όχι για σπίτι» (σε αυτό ομολογώ είχαν λίγο δίκιο) «Φαίνεται η κοπέλα είναι πεταχτή και θα σε κερατώσει», «Είναι χοντρή» (και σε αυτό είχαν δίκιο αλλά τι σχέση είχαν τα κιλά;). Εκείνος φυσικά άρχισε να επηρεάζεται και να έχει νεύρα χωρίς προφανή αιτία. Όταν λίγο καιρό αργότερα, μου είπε τον λόγο, δεν ξαναπάτησα στο σπίτι τους.

Άρχισε να μαζεύει χρήματα για να κάνουμε υποτίθεται τον γάμο. Όταν ο πατέρας του τον είδε αποφασισμένο, του είπε πως αν δεν του δείχναμε πρώτα το βιβλιάριο τραπέζης ότι είχαμε μαζέψει ένα καλό ποσό για το ξεκίνημά μας, δεν θα μας έδινε την ευχή του (ε;!!). Σεβάστηκα το γεγονός ότι είχε πρόβλημα με τη καρδιά του και δεν του είπα που έγραφα την ευχή του. Του είπα μόνο πως ούτε ο πατέρας μου και η μάνα μου δεν είχαν δεί το βιβλιάριό μου, θα το έβλεπε ο άσχετος;  Του έκλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα, επιβεβαιώνοντας την άποψή τους ότι μπορεί να ήμουν «πεταχτή», κορόιδο όμως δεν ήμουν με τίποτα!

Στη πορεία κατάλαβα πως το πρόβλημά τους, δεν ήμουν εγώ. Το πρόβλημά τους ήταν μην κοπεί η χορηγία. Διότι στην οικογένειά τους, ο προορισμός του αγοριού, ήταν να τα ακουμπάει χοντρά στο σπίτι του, ύστερα να παντρέψει τις αδερφές του και μετά να βρεί μια πλούσια να παντρευτεί ώστε να μην κοπεί η χορηγία. Κι εγώ εισέβαλλα στο σπίτι τους και τους χάλαγα τα σχέδια, λαικιστί όπως έλεγαν και οι ίδιοι «αυτή δεν έχει δεύτερο βρακί να βάλει». Πράγματι, ο μπαμπάς μου ήταν φορτηγατζής (τώρα είναι συνταξιούχος) και η μαμά μου καθαρίστρια και ήμασταν πολύ φτωχοί. Όμως αντί να «ντρέπομαι» εγώ, ντρέπονταν εκείνοι…


ADVERTISEMENT

Επειδή λοιπόν ήθελαν για το παιδί τους τη Πριγκήπισσα της Ουαλίας και καλά έκαναν, αποφάσισα να αποχωρήσω απ’ το τρελάδικο με συνοπτικές διαδικασίες.  Του ζήτησα να χωρίσουμε και έφυγα διακοπές το καλοκαίρι για 2 μήνες για να χάσει τα ίχνη μου και να με ξεχάσει. Για 10 χρόνια (!!) έπαιρνε τηλέφωνο ή ερχόταν κάτω από το σπίτι μου και έκλαιγε. Είχε σχέση με άλλη και έκλαιγε. Μου έλεγε πως με μια κουβέντα μου, θα τα διέλυε όλα και έκλαιγε. Τη μέρα του γάμου του με πήρε και μου είπε πως δεν θα με ξεχνούσε ποτέ. Μόλις προχθές, μετά από 6 χρόνια που είχα να τον ακούσω, με βρήκε στο facebook, μου έγραψε «Σ’ αγαπώ ακόμα» και τον έκανα block. Όχι γιατί έχω κάτι μαζί του, αλλά γιατί δεν θέλω ακόμη και η σιωπή μου να φανεί σαν αποδοχή.

Συμπέρασμα: Οι γονείς αυτοί “κατέστρεψαν” το παιδί τους. Το «ανάγκασαν» να παντρευτεί μια άλλη που είχε λεφτά, και ακόμη και μετά από 16 χρόνια, να γράφει σε μια άγνωστη ότι την αγαπάει. Να ζεί εγκλωβισμένος σε ένα γάμο με έναν άνθρωπο που δεν θέλει, για να χαίρονται οι γονείς του που ο γιος τους πήρε πλούσια από «καλή» οικογένεια. Πες μου τώρα εσύ, είναι ή δεν είναι κρίμα αυτός ο άνθρωπος να πάει με τον καημό;  Γιατί οι άνθρωποι να ζούν με απωθημένα επειδή οι γονείς τους ήθελαν και οι γονείς τους ονειρεύονταν; Θα μου πείς ότι θα μπορούσε κι εκείνος να πατήσει πόδι. Πάτησε κι έφυγε απ’ το σπίτι του ένα χρόνο. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όμως τον ανάγκασε να γυρίσει. Δεν μπορώ να επεκταθώ, όσοι γνωρίζουν την ιστορία μας από κοντά, καταλαβαίνουν.

Δεν κάνουμε παιδιά για να συνεχίσουν τα όνειρά μας. Δεν κάνουμε παιδιά για να διαλέξουν αυτόν που εμείς θέλαμε να παντρευτούμε και δεν πήραμε. Δεν κάνουμε παιδιά για να μας ταίζουν. Δεν κάνουμε παιδιά για να τα βλέπουμε παντρεμένα να λιώνουν για κάποιον άλλον. Αν είναι έτσι, καλύτερα να μην κάνουμε καθόλου. Γι αυτό, όταν καμιά φορά ακούω να λένε «Μμμμ ο γιος μου; Τα έχει με μια κοπέλα, αλλά..» Όχι κυρία μου δεν υπάρχει αλλά. Κι αν υπάρχει άσε τον να το δεί μόνος του. Τα «λάθη» που κάνουμε στη ζωή πρέπει να είναι δικά μας!

 Κυριακή Χαριτάκη


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...