fbpx

Οι άνθρωποι “δεν κάνει αυτός για σένα!”.

| 25 Αυγούστου 2016
ADVERTISEMENT

Όταν είσαι ερωτευμένος κι οι ματιές σου είναι θολές, πολλά πράγματα δεν τα βλέπεις. Ή κάνεις πως δεν τα βλέπεις ή δεν έχουν έρθει ακόμα τα ζόρια για να τα δεις. Όλοι στην αρχή λοιπόν και στα χαχαχα καλοί είμαστε, αλλά ο άνθρωπος δείχνει το ποιόν του (και το πύον του) στη καθημερινότητα. Στα ζόρια. Κι αν εσύ δεν βλέπεις τί ντουγάνι έχεις δίπλα σου, αναλαμβάνουν να σου το δείξουν οι άλλοι με τη κλασσική ατάκα “Δεν κάνει αυτός για σένα!”. Ή μπορεί να έχεις μια χαρά άνθρωπο δίπλα σου αλλά να τον βλέπουν ντουγάνι οι άλλοι. Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν είναι, που πρέπει να μάθεις να φιλτράρεις και να ξεχωρίζεις , όχι τί σου λένε, αλλά ποιοί σου τα λένε και γιατί.

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

Καταρχάς υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων “δεν κάνει αυτός για σένα”.

Το πρώτο είδος είναι οι γονείς που θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο και ταυτόχρονα ελεύθερο, χωρίς να αγκιστρώνονται πάνω σου. Οι γονείς που βλέπουν έξω απ’ το χορό τα λάθος βήματα που εσύ δεν βλέπεις. Που βλέπουν το χαρακτήρα σου να αλλοιώνεται, να αποκτά άσχημα στοιχεία που πρίν δεν είχε, και τη διάθεσή σου να χειροτερεύει ή να ανεβοκατεβαίνει. Είναι η φωνή της λογικής που καιρό τώρα σου λέει πως πράγματι ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει για σένα και ενδεχομένως για κανέναν, αλλά εσύ θες να τους τρίψεις την επιλογή σου στα μούτρα τους και να δικαιωθείς. Επειδή όμως η δικαίωση αυτή δεν θα’ ρθει ποτέ, το πόσο επώδυνο θα είναι αυτό για σένα, εξαρτάται από το πόσο θα επιμένεις να κλείνεις τα μάτια στην αλήθεια. Πολλοί φτάνουν σε σημείο να παντρεύονται συνειδητά τις κακές επιλογές τους, για να διαψεύσουν τους άλλους ή τον εαυτό τους, και καταλήγουν, για να μη χάσουν το δίκιο τους, να “χάνουν” τη ζωή τους.

Το δεύτερο είδος είναι οι γονείς που θέλουν να βλέπουν το παιδί τους, σκέτο. Τελεία. Που και ο καλύτερος σύντροφος, δεν είναι αρκετά καλός για σένα. Οι γονείς που θεωρούν ότι κανείς δεν θα σ’ αγαπήσει όπως εκείνοι κι αυτό μοιραία, τους οδηγεί σε υπερβολές. Κάθε καυγάς με τον/τη σύντροφό σου αντιστοιχεί στο τέλος του κόσμου και του καθάρματος που τόλμησε να σε πληγώσει και κάθε επιλογή σου, δεν είναι ποτέ δική σου, αλλά αποτέλεσμα της κακής επιρροής της επάνω σου, ακα “σ’ έχει βάλει στο βρακί της”. Μπορεί να ακούγεται χιουμοριστικό, μπορεί όμως και να σοβαρέψει επικίνδυνα. Έχω δει ανθρώπους να χωρίζουν από συντρόφους που πραγματικά αγαπούσαν και πέρναγαν καλά, για να αποφύγουν τους καυγάδες σπίτι τους και να κάνουν το χατίρι του μπαμπά και της μαμάς. Φυσικά και δεν προχώρησαν ποτέ και με κανέναν τη ζωή τους, αντιθέτως κατέληξαν νοσοκόμοι των γονιών τους, με την απόλυτα κακή έννοια της λέξης, χαντακώνοντας τη προσωπική τους ευτυχία.


ADVERTISEMENT

Το τρίτο και πιο ύπουλο είδος είναι οι “φίλοι”. Οι “φίλοι” που θεωρούν πως δεν κάνει αυτός για σένα είτε επειδή δεν θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενη ή γιατί πιστεύουν πως κάνει καλύτερα στους ίδιους.  Εκείνοι που έμμεσα και υπόγεια, σε κάθε ευκαιρία, δεν ξεχνούν να σου τονίσουν τα ελαττώματα του ή να παρερμηνεύσουν εσκεμμένα τα λόγια και τη συμπεριφορά του. Εκείνοι που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες “για το καλό σου βρε κουτό” επειδή “θέλουν να σε προστατέψουν μωρέ!”. Ναι τόσο “Ιησούς ο Ναζωραίος”! Οι αληθινοί φίλοι όμως, λένε τη γνώμη τους και σταματούν εκεί. Δεν σου πιπιλάνε το κεφάλι κάθε τρείς και λίγο και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες που δεν τους αφορούν. Σέβονται, δεν χώνονται. Οι αληθινοί φίλοι, είναι πάντα εκεί πρόθυμοι να σε ακούσουν ακόμα και όταν δεν τους άκουσες και έσπασες τα μούτρα σου, για άλλη μια φορά.

Είχα κάποτε στο περιβάλλον μου ένα τέτοιο ενεργειακό βαμπίρ, που η δική μου ζωή, το απασχολούσε περισσότερο κι από εμένα την ίδια. Μόλις αυτό το άτομο το απομάκρυνα και ησύχασε το κεφάλι μου, μπόρεσα να κάνω και τις επιλογές μου. Δεν έχει σημασία αν οι επιλογές που έκανα, ήταν τελικά αυτές που με παρότρυνε. Σημασία έχει πως ό,τι επέλεξα, ήταν με καθαρή σκέψη και απόλυτα συνειδητό. Χωρίς να μπαίνω στη θέση ευπειθώς να αναφέρω, λες κι είν’ ο λοχίας μου. Κι εδώ είναι το μυστικό.

Όσο κι αν προσπαθήσουν οι άλλοι να χωθούν, ακόμα κι οι ίδιοι σου οι γονείς ή η κολλητή σου, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το΄χεις εσύ, που άφησες χώρο να το κάνουν. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά αυτό το χώρο να τον κλείσεις και να αποφασίζεις πια εσύ για σένα. Και που και που, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τη γνώμη εκείνων που έχουν δοκιμαστεί στο πλάι σου, γιατί έχουν πάντα κάτι να σου πούν.

Να θυμάσαι όμως πως στο τέλος της μέρας, αυτό που γουστάρεις εσύ, στους άλλους περισσεύει!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...