fbpx

Κυριακή, θέλω να πάρω διαζύγιο. Πες μου, είναι καλύτερα μετά; (φωτογραφίες)

| 9 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

kyriaki-konti-giorti-300x500-colorsΑυτό ακριβώς ήταν το ερώτημα μιας πολύ καλής μας αναγνώστριας, που μου ξύπνησε μνήμες. Ήταν ακριβώς το ίδιο ερώτημα που με βασάνιζε για χρόνια, ο φόβος που με έκανε να μένω σε έναν δυστυχισμένο γάμο και να μην το παίρνω απόφαση να φύγω, επειδή με τρόμαζε το “κακό” μετά. Το “μετά” όμως, κανείς δεν το ξέρει. Αν το ήξερε, θα άνοιγε ένα μαντείο και θα χέζοντ@ν στο χρήμα!

Από τη Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook


ADVERTISEMENT

[divider]

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, η σκέψη του “μετά”, δεν βοηθάει. Γιατί για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου την αναβολή του χωρισμού, δεν θα είσαι αντικειμενική. Αντίθετα, θα το διογκώσεις στο μυαλό σου και θα το κάνεις να μοιάζει τόσο απροσπέλαστο, που το να μείνεις σε αυτό το γάμο θα φαίνεται μονόδρομος ενώ είναι…ανάδρομος!

Αντί να ρωτάς λοιπόν, αν θα’ναι καλύτερα μετά, ρώτα αν είναι καλύτερο το τώρα. Γιατί μέλλον χωρίς παρόν δεν γίνεται.

Πώς είναι λοιπόν το παρόν σου; Είσαι ικανοποιημένη, είσαι χαρούμενη; Ξυπνάς το πρωί και λες “τί να φτιάξω σήμερα” ή σιχτιρίζεις;

Νιώθεις αγάπη γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον εκτιμάς; Πιστεύεις τα προβλήματά σας λύνονται αλλά κάπου τελευταία το ‘χετε χάσει; Όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, η όψη σου είναι νεανική ή γερασμένη;

Πρίν από λίγες μέρες, έπεσα τυχαία σε φωτογραφία μου, που είχα αναρτήσει στο facebook πρίν από δύο χρόνια. Με είδα και τρόμαξα, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσα σημάδια άφηνε η πίεση επάνω μου και πόσο μεγαλύτερη, με έκανε να δείχνω.


ADVERTISEMENT

ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
kiki-oldΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟkiki-new-2

Η πρώτη φωτογραφία που είμαι σαν θείτσα, τραβήχτηκε ένα χρόνο πρίν ζητήσω διαζύγιο. Τότε που αναρωτιόμουν κι εγώ αν στο “μετά”, θα είμαι καλά. Να σημειωθεί δε, ότι και στις δύο φωτογραφίες είμαι εντελώς άβαφη και ότι στη πρώτη μπορώ να πω ότι είμαι και λίγα λιγότερα κιλά απ’ ότι στη δεύτερη. Κι όμως…στη δεύτερη φαίνομαι καλύτερα, επειδή είμαι ψυχικά ξεκούραστη.

Επειδή στα μάτια μου δεν έχω πλέον θλίψη και στη ζωή μου, δεν έχω εντάσεις, καυγάδες και φωνές. Επειδή δεν υπάρχει καλύτερο καλλυντικό απ’ τη γαλήνη! 

Κι εγώ τη βρήκα. Ειδικά η μετακόμιση σε καινούριο σπίτι, με καινούρια συναισθήματα και μνήμες, μου έκανε μόνο, καλό. Ναι κάποια πρακτικά ζητήματα στη καθημερινότητά μου είναι ίδια και χειρότερα μπορώ να πω. Τρέχω πλέον πανικόβλητη. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν και πέφτουν όλα πάνω μου. Τα βράδια όταν ξαπλώνω, δεν αισθάνομαι τη πλάτη μου από τη πολύ δουλειά. Όμως, καμία γυρισμένη πλάτη δίπλα μου, δεν με πονά και μέσα μου είμαι πια, χαρούμενη.

Σηκώνομαι το πρωί και πίνω τον καφέ μου δίχως γκρίνια. Βγαίνω όποτε θέλω χωρίς να πρέπει να παρακαλώ κανέναν να με συνοδεύσει.

Δεν δίνω πια λογαριασμό γιατί μια φορά κοιμήθηκα μέχρι το μεσημέρι, γιατί το πιάτο στο πλυντήριο δεν κάνει ορθή γωνία, γιατί δεν άπλωσα το μεσημέρι αλλά το βράδυ, που δίνω τα λεφτά μου. Το τηλέφωνό μου χτυπάει συνέχεια από φίλους, στο σπίτι παίζει σχεδόν συνέχεια μουσική και η ζωή μου είναι γεμάτη. Αλλά το μετά αυτό, είναι το δικό μου. Όχι των άλλων και σίγουρα, όχι όλων.


12669518_1810856479141732_5090899637529267687_n

Ο χωρισμός που λες, δεν είναι ποτέ στις συμβουλές μου. Το διαζύγιο είναι μεγάλο βήμα για σένα και ειδικά για τα παιδιά, και πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος/η και δυνατός/η για να το αντέξεις. Γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Γιατί ίσως το μετά σου, να μην είναι όπως το ήθελες ή το περίμενες. Όχι χειρότερο αλλά όχι όπως το είχες στο μυαλό σου. Και πάλι όμως, στο χέρι σου είναι να το φτιάξεις, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Είναι νόμος πως για να πάρεις στη ζωή, πρέπει να δώσεις.

Αν λοιπόν έδωσες στον άντρα ή στη γυναίκα σου ό,τι ήταν να δώσεις, αν δεν υπάρχουν αισθήματα παρά μόνο άλυτα προβλήματα, αν κάθε σου προσπάθεια πέφτει στο κενό, αν έχετε πάει σε ειδικό και δεν σας βγαίνει, αν πιστεύεις πως χειρότερα δεν γίνεται και πως αν μείνεις λίγο ακόμα παίζει και να τρελλαθείς, τότε ναι. Το μετά σου θα είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!

Σου εύχομαι κάθε ευτυχία στη νέα σου ζωή!

Υστερόγραφο: Δεν φαντάζεσαι τί ωραία φρέσκα γκομεν@κια έχει εκεί έξω. Βουρ! :p

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...