fbpx

Κάθε μωρό έρχεται με το βαλιτσάκι του που έχει μέσα τις λύσεις!

| 1 Σεπτεμβρίου 2015
ADVERTISEMENT

Και ξυπνάς ένα πρωί και έχεις πάρει τις αποφάσεις σου. Θα συνεχίσεις την εργένική σου ζωή, παραιτείσαι από την επιθυμία σου να ζήσεις την εμπειρία της μητρότητας γιατί πολύ απλά όλες σου οι επιλογές ήταν μέχρι σήμερα λάθος, γιατί είσαι ήδη 38 ετών και ο χρόνος είναι αδίστακτος και δεν βοηθά, γιατί είσαι άγαμη και άνεργη οπότε η προτεραιότητά σου είναι να βρεις δουλειά, και πολλά άλλα «γιατί» τα οποία πριν μερικά χρόνια δεν πέρναγαν από το μυαλό σου επειδή θεωρούσες ότι φτάνοντας εδώ όλα αυτά θα ήταν τακτοποιημένα.

Όμως, έρχεται η ζωή να σου αποδείξει ότι δεν μπορείς εσύ να παίρνεις αποφάσεις γι αυτήν, να σου πει πως όλα τα πράγματα έχουν την ώρα τους τελικά. Μια ώρα που εσύ την περίμενες χρόνια αλλά όσο την κυνηγούσες εκείνη έτρεχε όλο και πιο γρήγορα και η απόσταση μεταξύ σας μεγάλωνε. Φαίνεται πως όταν σταμάτησες να τρέχεις ξωπίσω της εκείνη έκοψε ταχύτητα, μέχρι που σταμάτησε να κινείται και σου έδωσε την ευκαιρία, με μία δρασκελιά, επιτέλους να την πιάσεις. Την άρπαξες εσύ ή εκείνη εσένα; Τι σημασία έχει αυτό όταν ανακαλύπτεις ότι είσαι έγκυος; Ότι είσαι ήδη μητέρα άσχετα από το αν έχεις κρατήσει το αγγελούδι σου στα χέρια σου; Ότι ένας άνθρωπος ο οποίος μπήκε και βγήκε από τη ζωή σου σα σίφουνας, σου έκανε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε κανείς; Την μητρότητα!


ADVERTISEMENT

Έτσι λοιπόν, ενώ είσαι στη χειρότερη περίοδο της ζωής σου έρχεται μία κουκίδα που ζει μέσα σου να την μετατρέψει στην καλύτερη.  Τώρα όμως ξεκινάει ένας Γολγοθάς.  Έχεις πολλά ζητήματα να σκεφτείς γιατί ξέρεις ότι θα είσαι μόνη σε αυτό. Θεωρώντας ηθική σου υποχρέωση ενημερώνεις τον πατέρα, παρόλο που ξέρεις από την αρχή ότι θα είναι αμέτοχος. Προσπαθείς όμως, παρ όλο το ένστικτό σου, να πετύχεις μία ηθική συμπαράσταση ή έστω μία όσο γίνεται πιο σταθερή μελλοντική παρουσία του πατέρα στο παιδί που έρχεται.  Μα επιτέλους μάθε να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου, δεν σε πρόδωσε ποτέ άλλωστε. Ξέχνα την πατρική φιγούρα, δεν πρόκειται να υπάρξει για το παιδί σου και κοίτα πρώτα πως θα αντιμετωπίσεις την αντίδραση της μητέρας σου.  Φυσικά και εκεί όπως τα περίμενες. Αντίδραση!!! Σε στηρίζει οικονομικά οπότε έχει λόγο στη ζωή σου και επιμένει στο να μην κρατήσεις αυτό το παιδί, γιατί θα είναι «μπάσταρδο» όπως σου είπε, τι θα πει ο κόσμος σου είπε, θα πεινάσουμε σου είπε. Δεν σκέφτηκε όμως ποτέ την δική σου ψυχή, τα δικά σου θέλω, ότι κι εσύ έχεις μεγαλώσει και τα περιθώριά σου στενεύουν. Απλά, τι θα πει ο κόσμος.

Ήρθε λοιπόν η ώρα σου κορίτσι μου. Η ώρα που θα χτυπήσεις την μπουνιά σου στο μαχαίρι και ας πάει όσο βαθιά θέλει κι ας πουν ότι θέλουν. Στήριξη θα βρεις, και όχι βέβαια από φίλους όπως νόμιζες. Μην περιμένεις εύκολα από αυτούς, μόνο στα λόγια είναι και το διαπιστώνεις σε κάθε πρόβλημα που συναντάς.  Είσαι μόνη και πρέπει να προστατέψεις και το παιδί σου πλέον, οπότε όλα τα άλλα σου είναι απλώς αδιάφορα.  Με τον καιρό θα το καταλάβει και η μητέρα σου και θα πάρει κι εκείνη τις αποφάσεις της. Όπως είδες, έτσι κι έγινε και τώρα είναι στο πλευρό σου και κάνει σχέδια για το εγγόνι της.

Δείτε σχετικά: 7 λόγοι που μια μόνη μαμά είναι γ@μάτη!


ADVERTISEMENT

Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και επιμονή και πάντα βρίσκουμε τρόπους, άλλοτε εύκολα άλλοτε πιο δύσκολα.  Μπορεί στην αρχή να φαίνονται όλα ένα τεράστιο βουνό. Μην προσπαθείς να λύσεις όλα τα προβλήματα μαζί, θα πελαγώσεις. Ένα – ένα και με τη σειρά που εμφανίζονται, όσο γίνεται, χωρίς εντάσεις και με ηρεμία ψυχής και μυαλού. Απομάκρυνε τα άτομα που σε αγχώνουν, όποια κι αν είναι, άλλωστε ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου απαριθμήσει τίποτα.

Όσο για το θέμα του μωρού, θυμήσου τι σου είπε η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος «όσο κι αν ακούγεται περίεργο, κάθε μωρό έρχεται με το βαλιτσάκι του που έχει μέσα τις λύσεις»!

Αγνή

[divider]Η εγκυμοσύνη για μένα ήρθε στην πιο δύσκολη και αγχώδη περίοδο της ζωής μου.  Επί τρία χρόνια άνεργη, άγαμη, ανασφάλιστη, εξαρτώμενη οικονομικά από την μητέρα μου και με ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια μου. Τέλεια!! Ούτε για μία στιγμή δεν σκέφτηκα όμως να τερματίσω την κύησή μου. Συνειδητά, και πηγαίνοντας κόντρα σε όλους και όλα, ακόμα και στην απλή, κοινή λογική που έλεγε «που πας;» αποφάσισα να προχωρήσω ως μονογονέας.  Σκέφτηκα, ότι τελικά πότε είναι κατάλληλη περίοδος να γίνει κανείς γονιός; Τη μία οι σπουδές, την άλλη η καριέρα, μετά ανεργία, οικονομικές δυσκολίες, ίσως προβλήματα μεταξύ των συντρόφων και η λίστα μεγαλώνει όσο πάει, ώσπου κάποια στιγμή που θα το πάρεις απόφαση και θα το θέλεις, ενδεχομένως να σου χτυπήσει την πόρτα και η υπογονιμότητα (συχνή στις μέρες μας). Προχωράμε λοιπόν είπα και «η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς». Οι δυσκολίες, οι καυγάδες και οι κόντρες ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή που το ανακοίνωσα, δεν υπήρχε όμως περίπτωση να κάνω πίσω. Η απόφαση ήταν δική μου και την είχα πάρει, ΤΕΛΟΣ!  Τελικά, ως δια μαγείας η κατάσταση ήρθε σιγά-σιγά και άρχισε να στρώνει. Ελπίζω και πιστεύω ότι όλα θα συνεχίσουν καλά.  Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, περιμένω το αγγελούδι μου στα τέλη Γενάρη 2016. Παραμένοντας πάντα αισιόδοξη ένα έχω να πω «Τα καλύτερα έρχονται».

Η Αγνή είναι η νέα μας blogger και άρθρα της θα μπορείς να διαβάζεις στη κατηγορία Blogs, του SIngleparent.gr Περιμένουμε τα σχόλια και πάνω απ’ όλα το θερμό σου καλωσόρισμα!!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ