fbpx

Η σχολή μπαλέτου των παιδιών μου, μου ζητάει τρελά λεφτά!

| 23 Απριλίου 2015
ADVERTISEMENT

Ένα πράγμα έχω να πω, ότι ο κόσμος δεν πάει καλά. Το καράβι έχει μπατάρει για τα καλά και εμείς θυμόμαστε περασμένα μεγαλεία!

Και μην νομίζετε ότι θέλω να σας μιλήσω πολιτικά, άλλη όρεξη δεν είχα!


ADVERTISEMENT

Να σας εξηγηθώ: Σαν μια απλή μικροαστή μαμά έχω επιλέξει και εγώ να κάνουν μπαλέτο οι νεράιδες μου. Φυσικά τους αρέσει τρελά! Η μικρή μου μάλιστα είναι γεννημένη μπαλαρίνα.

Εγώ βασικά ήθελα μια δραστηριότητα ήπια, να φτιάξει λίγο το στήσιμο τους, όχι πολλά πράγματα! Εννοείται ότι τις έχει βοηθήσει αρκετά.

Δεν μπορώ να πω ότι εγώ τρελαίνομαι αλλά αφού αρέσει στα κορίτσια μου;


ADVERTISEMENT

Αλλά ως μονογονέας, βάζοντας σε αυτό και τις τύψεις που μου τρώνε μερικές φορές τα σωθικά, κάνω τα πάντα για τις μικρές μου!

Με την σύνταξη μου λοιπόν και με τις οικονομίες που καταφέρνω να κάνω,  μπορούν και οι μικρές μου και κάνουν μπαλέτο.

Φυσικά κάθε μήνα με πιάνει η καρδιά μου όταν δίνω 90 Euro για την συνδρομή τους, αλλά για τα παιδιά μου θα έκανα τα πάντα. Από την άλλη κάθε αρχή της σεζόν ξέρω ότι πρέπει να έχω τουλάχιστον 70 με 100 Euro στην άκρη για τις στολές και τα παπούτσια τους. Αλλά όλα αυτά τα γνώριζα προτού τις γράψω στο μπαλέτο, δεν μου ήταν άγνωστα. Και πραγματικά κάνω το παν για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Έρχεται όμως η στιγμή που θες να χαστουκιστείς για την βλακεία που κάνεις εδώ και δυο χρόνια!

Την προηγούμενη εβδομάδα η δασκάλα του μπαλέτου μας ανακοίνωσε με χαρά ότι θα κάνει την καλοκαιρινή γιορτή της. Και γεμάτη χαρά μας εκθείαζε τις απίστευτα «σούπερ» – «παραμυθένιες» στολές που θα φοράνε τα καμάρια μας. Μας είπε ότι τις βρήκε σε πολύ καλές τιμές. Οπότε περίμενα να ακούσω μια νορμάλ τιμή, άντε μέχρι 30 Euro το πολύ! Αλλά φευ!

Η στολή της μεγάλης μου κάνει 90 Euro και η στολή της μικρής μου 70 Euro, σύνολο 160 Euro! Είστε εκεί ή λιποθυμήσατε; Γιατί εγώ μια σκοτοδίνη την είχα, όταν υπολόγισα τις τιμές. 160 Euro την σήμερον ημέρα για στολές; Και να πει κανείς ότι θα τις βάλουν πάλι ή θα τις έχουν και του χρόνου. Μπα… που τέτοια τύχη! 160 Euro για ένα τέταρτο το πολύ!

Τα νεύρα μου χόρευαν και χορεύουν ακόμα καρσιλαμά! Εννοείται ότι διαμαρτυρήθηκα. Δεν μπορώ να δώσω αυτό το ποσό, ότι και αν κόψω! Δεν είναι δυνατόν να ζητά κάποιος σήμερα 160 Euro για στολές όταν υπάρχουν μισθοί των 400 Euro ή όταν εγώ παίρνω σύνταξη 360 Euro το μήνα. Κάποιος μας κάνει πλάκα! Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό. Η απάντηση της δασκάλας ήταν ότι θα το σκεφτεί πάλι και θα μας ειδοποιήσει, ότι η τιμή είναι πολύ λογική, και ότι έχει κουραστεί απίστευτα να βρει τόσο οικονομικές στολές! (Γελάσαμε και σήμερα!!!) Δηλαδή με δυο λόγια θα κάνει το δικό της!

Και αναρωτιέμαι, αφού θέλει η γυναίκα να κάνει το κομμάτι της, γιατί δεν φτιάχνει ένα βεστιάριο, να έχει ότι στολή θέλει- με δικά τα έξοδα- και να μου νοικιάζει τις στολές 20 Euro; Δεν θα τα έδινα αυτά τα χρήματα. Θα τα έδινα, ασυζήτητη! Γιατί 40 Euro (κάτι που είναι επίσης εξωφρενικό) είναι πιο εφικτό να πληρωθεί από ότι το 160! Και στο κάτω κάτω, γιατί πρέπει εγώ να πληρώσω τη δική της διαφήμιση;

Αυτό όμως που με εξοργίζει περισσότερο, είναι ότι είμαι από τις ελάχιστες που διαμαρτυρήθηκαν. 6-7 είμαστε όλες και όλες αυτές που εναντιωθήκαμε! Όταν λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να δώσουμε τόσα χρήματα, άλλες μαμάδες έλεγαν ότι θα βάλουν  τους παππούδες να τα πληρώσουν ή ότι θα σπάσουν τα παιδιά τους κουμπαράδες τους! Και τα δυο τα βρίσκω γελοία! Δεν έχουν καμία δουλειά τα παιδιά να πληρώσουν τις στολές από τους κουμπαράδες τους. Εμείς είμαστε οι γονείς, εμείς οφείλουμε να το κάνουμε αυτό. Και από την άλλη να πληρώσουν οι παππούδες, πάλι μου ακούγεται χαζό, γιατί για πόσο θα γίνεται αυτό;

Ε ρε, σε τι υποκριτική πόλη ζω! Εδώ κανείς δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, το χρήμα ρέει άφθονο και όλοι μπορούν να συνεχίσουν την παραμυθένια ζωή τους. Μη φωνάζετε όμως δυνατά και τους ξυπνήσετε…

Η Karma είναι μονογονέας και blogger και εδώ μπορείς να διαβάσεις όλα τα άρθρα της.
Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να λαμβάνεις περισσότερα, στο email σου! 


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ