fbpx

Εφοριακή τρέλλα!

| 18 Σεπτεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Και εκεί που λες ότι έχεις τακτοποιήσει όλη την χαρτούρα τσουπ φάντης μπαστούνης πάλι τρεχάματα με την εφορία.

Η καλή μου η εφορία!!! Διαβάστε και κλάψτε.


ADVERTISEMENT

Λοιπόν για να δηλώσεις τον θάνατο στην εφορία πρέπει να είσαι κληρονόμος. ΜΟΝΟ ο κληρονόμος μπορεί να δηλώσει τον θάνατο κανένας άλλος. Ούτε εγώ που είμαι η γυναίκα του και είμαι ο πλησιέστερος συγγενής.

Εγώ πάλι ήθελα να το παίξω νομοταγής πολίτης τρομάρα μου. Ενάμιση μήνα μετά τον θάνατο πήγα στην εφορία να δηλώσω τον θάνατό του .Έχω μαζί μου και όλα τα χαρτιά που θέλουν , συμπληρώνω και τα δικά τους τα χαρτιά αλλά πως δούλεψε το μυαλό εκείνη την στιγμή και δεν συμπληρώνω στο έντυπο μεταβολής στοιχείων με ποιο ΑΦΜ συνδέεται το ΑΦΜ του συγχωρεμένου. Και αυτό γιατί έκανα αποποίηση κληρονομιάς. Και εδώ αρχίζει το γέλιο και το κλάμα.

– Λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να δηλώσεις τον θάνατο


ADVERTISEMENT

Λέμε , λέμε διάφορα  και καταλήγει η εφοριακός ότι πρέπει όλοι όσοι είναι στην κληρονομική σειρά – εγώ , το παιδί μου , οι γονείς τους , τα αδέρφια του, τα παιδιά των αδερφών του  – εφόσον όλοι κάνουν αποποίηση κληρονομιάς – να πάμε με τα χαρτιά και μετά να κάνουμε ερώτηση στο TAXIS για να δούμε πως θα δηλωθεί ο θάνατος. Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν να κάνω εγώ μεταβολή στοιχείων και ας μείνει ο συγχωρεμένος ζωντανός για την εφορία.

Ωραία λοιπόν εγώ χήρα , αυτός ζωντανός. Το γελοίο είναι πως μετά την μεταβολή στοιχείων και αφού και επίσημα έγινα χήρα εμφανίζεται στο σύστημα και ο συγχωρεμένος χήρος. Και εκεί με έπιασαν τα υπαρξιακά. Ποιος είναι ο νεκρός και ποιος ο πεθαμένος! Μήπως έχω πεθάνει εγώ και δεν το ξέρω. Άντε βγάλε άκρη.

Και ήρθε η ώρα να κάνω φορολογική δήλωση. Έτσι είπα εγώ!

Έλα που τα TAXIS δεν έπαιρνε την δήλωσή μου ενώ η δήλωση του πεθαμένου μια χαρά πέρασε. Τα ΑΦΜ ήταν συνδεδεμένα. Η ζωντανή δεν μπορεί να κάνει δήλωση ενώ ο πεθαμένος μπορεί!!! Τρελαθείτε μαζί μας.

Ξανά πίσω στην εφορία για να δώσω χειρόγραφη δήλωση. Τι λες καλέ που θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Ξεκίνησα μια γύρα σε όλα τα γραφεία της εφορίας μπας και βρω λύση αλλά φυσικά λύση δεν έχει κανείς, ούτε ο προϊστάμενος. Μέχρι που άκουσα από κάποιον εκεί να στείλω εξώδικο στην εφορία και να δηλώσει το θάνατο κάποιος γείτονας.

Καταλήγω για μια ακόμη φορά στο μητρώο όπου εκεί πάλι μου λένε τα ίδια ότι όλοι με τις αποποιήσεις κληρονομιάς πρέπει να πάμε και να κάνουμε ερώτηση στο TAXIS.Άντε να το κάνουμε, αλλά φορολογική δήλωση πως θα κάνω;

Απάντηση εφοριακού: Καλά ένα χρόνο τι κάνατε;

-Το ξύναμε. Ξέρεις πόσο καιρό θέλει για να βγει απόφαση δικαστηρίου για αποποίηση για ανήλικο;

– Δεν ξέρω δεν μπορώ να βοηθήσω. Έτσι απλά

Ξανά πίσω στην λογίστρια μπας και κατά λάθος μπορέσουμε να κάνουμε την δήλωση. Ευτυχώς το σύστημα την δέχτηκε. Μην με ρωτήσετε πως αλλά έγινε.

Και εγώ αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει η εφορία τον θάνατο και να βάζει εμπόδια στην δήλωση του. Πόσο ποιό τετελεσμένο γεγονός μπορεί να υπάρξει από έναν θάνατο και να μην δέχονται να τον δηλώσεις;

Αναμονή τώρα για το επόμενο επεισόδιο που σίγουρα θα ακολουθήσει και η τρέλα με το ελληνικό κράτος θα συνεχιστεί.

Ετικέτες

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ