fbpx

Δεν προλάβαμε να βαρεθούμε τον γάμο μας. Έφυγε…

| 24 Ιουνίου 2014
ADVERTISEMENT

Κάποια στιγμή κάνεις διάφορες αναδρομές στο παρελθόν σου και βλέπεις τι έχεις κάνει και τι όχι. Για κάποια πράγματα χαίρεσαι που τα έκανες. κάποια ίσως να τα μετανιώνεις, κάποια ίσως δεν πρόλαβες να τα κάνεις. Eιδικά αυτά τα τελευταία σου αφήνουν μια περίεργη «γεύση», ο πόθος του ανεκπλήρωτου θα μπορούσε να πει κανείς αν αναφερόταν σε κάποιον μεγάλο έρωτα.

Ο θάνατος μας χτύπησε νωρίς και ξαφνικά. Κάποιος έβαλε μια τελεία έτσι απλά χωρίς να δει , να σκεφτεί αν υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν. Έτσι απλά. Αν και ο θάνατος πάντα είναι νωρίς .


ADVERTISEMENT

Και εκτός όλως των άλλων περίεργων, δυνατών και πρωτόγνωρων συναισθημάτων που σου προκαλεί αυτό το απότομα σταμάτημα της ζωής, σου αφήνει πάντα ένα κενό. Όχι μόνο για τον άνθρωπο που έχασες αλλά και για όσα δεν πρόλαβες να κάνεις μαζί του.

Εμείς δεν προλάβαμε να ζήσουμε και να χαρούμε ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή. Δεν προλάβαμε να βαρεθούμε ο ένας τον άλλον μέσα στον γάμο και στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Δεν προλάβαμε να βαρεθούμε τον γάμο μας. Τι περίεργο! Να ζητάς να βαρεθείς τον άλλον μέσα από την καθημερινή τριβή.

Δεν προλάβαμε να κάνουμε σχέδια για το παιδί μας και να απολαύσουμε στιγμές γέλιου, παιχνιδιού, χαλάρωσης όλοι μαζί. Δεν πρόλαβα να του πω πολλά.


ADVERTISEMENT

Και έχω μόνιμα της αίσθηση του ανεκπλήρωτου ,του κενού που σε κάνει να τα αποζητάς και να τα ζηλεύεις στους άλλους.

Μου λένε πολλοί πως ο γάμος πως  μια χαρά είμαι μόνη μου που δεν έχω κανέναν άντρα στο κεφάλι μου και διάφορα τέτοια που λέμε όλοι μας όταν μιλάμε εκ του ασφαλούς. Δεν μπορώ να συμφωνήσω γιατί δεν το έζησα ιδιαίτερα αλλά διαφωνώ γιατί μου λείπει.

Και όσο ο πόνος και ο θυμός του θανάτου φεύγουν, τη θέση τους παίρνει αυτό το ανεκπλήρωτο , αυτό το κενό. Από την μια με κάνει πιο ευάλωτη στις σχέσεις μου με τους άλλους γιατί το αποζητώ αλλά από την άλλη με κάνει και πιο προσεκτική γιατί φοβάμαι μήπως προσπαθήσω να το κλείσω με λάθος τρόπο ή με λάθος άνθρωπο.

Όπως και να έχει με περιμένει ένα μέλλον που δεν έχω σκοπό να το αφήσω να περάσει ανεκμετάλλευτο. Το κενό πάντα θα υπάρχει και ίσως καλώς υπάρχει ώστε να είμαι σε εγρήγορση και να με προφυλάσσει από κακές επιλογές.

*Η Black Velvet είναι guest blogger και τα λέει επίσης ωραία στο blog της εδώ και στη σελίδα της στο facebook, εδώ.


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ